כשרות שמן זית

שאלה:

קבלנו בקבוק שמן זית תוצרת עצמית שייצרו יהודי. אחרי שימוש שמעתי שחייב כשרות על שמן דברתי עם אותו אדם אמר לי שהעצים שלו בן 33 שנים והוא לא עושה תרומות ומעשרות השמן של שנה שעברה מה הדין ומה איסור על זה ותשובה
תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה

אם הוא לא עושה תרומות ומעשרות אז בעצם השמן באיסור טבל, מה נשאר ממנו ניתן להפריש, ומה שאכלתם יש להצטער על התקלה ולקבל לעתיד לדעת שלא אוכלים שום דבר ללא כשרות מהודרת, בלי שום חשבונות. כשמתחילים לעשות חשבונות "מה יכול להיות בזה", בסוף נכשלים, כי אנחנו לא תמיד יודעים הכל. אדם שעושה לעצמו גדר, לא אוכל בלי הכשר מהודר, מובטח לו בעזרת ה' שלא יכשל.

ברכה והצלחה