חמץ שעבר עליו פסח

שאלה:

שלום כבוד הרב!
אם במכירת חמץ שהיה לפני פסח לא רשמו את המקומות בבית באופן מפורט. וגם לא סימנו את המקומות שמוכרים לפסח עד קרוב לחג(אחרי חצות היום זה בטוח). מסתמא אחרי שהמכירה חלה…
השאלה האם המכירה תפסה? האם מותר לי לאכול מהטוסטר ומהתנור שלא נוקו לפסח, אלא נמכרו?
תודה רבה!

תשובה:

הרישום המדוייק אינו מעכב, כיון שבטופס נכתב שהחמץ נמכר בכל מקום שהוא.

אלא שלכתחילה משתדלים לסמן כדי שהמכירה תהיה מדוייקת יותר ורצינית יותר.

בכל מקרה זה לא נוגע לכלים שמעיקר הדין כלל אין חובה למכור… אני מניח שלא נשאר שם לחם ממש, ובכל מקרה אתה לא נהנה מהפירורים שם אחרי החג…