איך זוכים לבנים תלמידי חכמים?

שאלה:

איך אוכל להשקיע יותר כדי לזכות לבנים תלמידי חכמים שילכו בדרך טובים
בעניני הנהגת הבית אני באופן כללי מתנהג בחסידות ופרישות כמנהג חסידים ואנשי מעשה אבל מה אוכל להוסיף

תשובה:

שלום וברכה ידידי

הזכרת את שאיפת לבו של אדם מישראל, מה לעשות? יש המון מה לעשות, אבל יש לדעתי שלושה כללים עיקריים: 1. תפילה שוב ושוב, כל הזמן להתפלל עליהם! בלי להרפות. 2. דוגמא אישית! שום שיחת מוסר ודיבורים לא יעשו את העבודה, זה חשוב וטוב, אבל רק כצירוף לעיקר שהוא דוגמא אישית. ולענין זה לא רק הנהגות חסידות ופרישות, אדרבה, בזה יש להזהר שזה יהיה ר אתה ולא להלחיץ את הבית וליצור אוירה כבדה מידי. דוגמא אשיית זה בהנהגה נעימה, בשמחה במצוות, בתפילה בכוונה, בהתלהבות מכל סיום מסכת או סברא טובה וכו' 3. אוירה טובה וחמה ומחבקת בבית! זה יגרום שיקבלו ממך שירצו לרצות אותך, שלא יתלהבו משום דבר בחוץ שאינו מוצא חן בעינך.

בשורות טובות ורוב נחת.