מיקרוגל במקום העבודה

שאלה:

שלום רב

אני עובדת בקייטרינג בכשרות שארית ישראל ובית יוסף (ההבדל ביניהם הוא רק בבשר – כשרות עטרה למי שאוכל בית יוסף). כל שאר המוצרים הם בד"צ העדה החרדית.
אני אוכלת במקום העבודה.
יש כאן משגיח של שארית.

המפעל עובד למטה, ובקומה למעלה של המשרדים יש מיקרוגל.
רציתי לשאול האם אני יכולה להשתמש במיקרוגל הזה לכתחילה ללא 2 כיסויים?

(מהבחינה שאולי יהיה מצב שמישהו יחמם משהו לא כשר במיקרוגל שהוא לדוגמה יביא מהבית – למרות שלא נראה לי שמישהו צריך להביא אוכל מהבית, יש הרי אוכל בעבודה….
מה שכן, יש במשרדים מכונת קפה, אבל לא ראיתי שמישהו מחמם במיקרוגל קפה, יש מצב שראיתי כוס קפה מעל המיקרוגל שמישהו הניח שם, אבל לא נראה לי שחיממו בו).

המשגיח עובד למטה ולא רואה מה נעשה במיקורגל, למרות שפעם אחת הוא כן חימם שם)

רוב העובדים הם דתיים / חרדים, אך יש גם קצת חילונים, וגויים – אבל העובדים למעלה במשרדים הם רק דתיים / חרדים.

מה הדין של המיקרוגל? אפשר להקל ללא 2 כיסויים אטומים?

תשובה:

לכאורה יש להקל אלא אם כן יש חשש שמישהו יחמם שם משהו מהבית לארוחת בוקר שזה מטבע הדברים חלבי, אבל נראה לי שזה חשש רחוק. בכל מקרה תחממי בקופסה סגורה ולא תבואי לידי חשש.

הצטרף לדיון

6 תגובות

  1. שלום הרב
    עוד שאלה,
    לפעמים האוכל מגיע בחמגשית – (כמו תבנית חד פעמית שסגורה בניילון מלמעלה – היא סגורה טוב מכל הצדדים ולעיתים קשה לפתוח).
    רציתי לשאול אם הניילון הוא כמו מכסה? אפשר לחמם גם כשזה סגור בניילון?

    תודה.

  2. אם המיקרוגל אינו כשר האוכל יאסר, אני מניח מהתיאור שלך שהוא כן כשר, אבל אני מציע להזהר ככל שיש לך ספקות בענין זה.