סעודת בר מצוה בנופש

שאלה:

שלום רב לרב

אני נמצא בנופש בקעמפ עם ישיבה בתפקיד
לבנינו יש בר מצוה בהמשך השבוע

חגגנו לו עם המשפחה בשבת
אבל הבנתי שיש דין לעשות סעודה עם עשרה בתאריך עצמו

מה המשמעות של עשיית סעודה
שאני משלם על הסעודה
האם הבחורים צריכים לדעת שיש בר מצוה
או שהחתן בר מצוה אוכל איתם
או שכולם יודעים שיש בר מצוה
ואוכלים לכבודו

תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה

ראשית זה לא חיוב גמור… אם עושים סעודה זו סעודת מצוה, נהגו לעשות סעודה וראוי להקפיד בכך, אבל אין כאן עוון אם לא עושים.

כמובן שככל שעושים סעודה לא די לשלם על כך, יש להודיע ולחגוג ולשמוח עם החתן, ואדרבה זה ישמח מן הסתם את הנערים.

רוב נחת ושמחות.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. מעבר לנושא ההלכתי יש גם נושא רגשי חשוב ביותר. זה מאוד חשוב ומשמעותי לנער שחוגגים לו בר מצווה. עדיף כמובן בזמן ובאם זה לא מסתדר בו ביום מסיבה כלשהי עדיין חשוב מאוד לא לדלג על זה אלא לדחות בשבוע.