התלבטות לגבי מיקום מגורים

שאלה:

שלום כבוד הרב. יש לנו התלבטות גדולה מאד.
בעלי ואני התחתנו כאשר אני חוזרת בתשובה והוא היה חילוני. הסכמנו על דרך חיים שברוך השם כוללת שמירת שבת וחינוך דתי לילדים. לשמחתי בעלי התחבר עם רב של חב"ד ביישוב והחל ללכת אליו לתפילות בשבתות ושעורים. נושא מעבר מהישוב עולה כרגע. הייתרונות רבים ביניהם חינוך דתי קרוב ואיכותי לילדיי שלא ידרוש הסעה מיוחדת. בין החסרונות בין השאר זה ההפרדה מהרב של חב"ד. הרב היקר חיזק את בעלי לאורך השנים ובעלי לא ממש מתחבר למישהו אחר. הוא כבר אמר לי שבמקום שאין חב"ד הוא ככל הנראה לא ילך לתפילות וכו כי הוא מתחבר רק אליהם ולגבי שעורים אין לי מושג אם ילך הוא הולך רק כי ממש מחובר לרב הזה.
מה עושים?…

תשובה:

שלום וברכה

זו שאלה כבדת משקל מאוד, אני מציע לעשות במתינות, כלומר ראשית ללכת למקומות שונים אקטואליים, ולברר, אפשר להעזר ברב החבד"י המקומי, אולי יש שם מקום שיתחבר אליו, ואז אין בעיה, אם לא מוצאים קטונתי מלהשיב על שאלה זו, תנסו להעזר ברב המקומי שהוא מכיר את בעלך יותר טוב, אולי גם יכול להשפיע עליו יותר. בכל מקרה חינוך במקום טוב לילדים הוא משהו מאוד חשוב, שאין לוותר עליו.

בהצלחה רבה והחלטות טובות ונכונות!