פסח בחו״ל

שאלה:

שלום וברכה לרב,
1. אני גר בחו״ל לתקופה עם המשפחה, קניתי אוכל לפסח בחנות יהודית כאן לא כזה רחוק, האם אני צריך לעשות מכירת חמץ ובדיקת וביעור חמץ וכל הדברים האלה שיש? אמא שלי משכירה את הדירה במקום לא בבעלותי, והמשפחה אוכלת חמץ הם חילונים, האם מספיק לנקות את החדר שאני ישן בו וזהו?
2. ממחר מהשקיעה זה מתחיל היום טוב? והאם אני חייב למשוך אותו עד צאת הכוכבים של ט״ז בניסן משום שאני בחו״ל? וכנ״ל לגבי היום טוב השני?

תשובה:

שלום וברכה

1. אם בלאו הכי בכל הבית אוכלים חמץ ובלאו הכי הוא לא שלך אין לך מה לבדוק, אבל את החדר שלך תבדוק ותדאג שהאוכל שלך לא יבוא במגע עם חמץ.

2. ממחר בשקיעה מתחיל יום טוב ואצלך הוא יומיים בגלל שאתה בחו"ל ויש שם יום טוב שני של גלויות.

חג כשר ושמח!

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. שלום שוב לרב,

    1. עד מתי בדיוק אני יכול לאכול חמץ? ראיתי שאצלכם זה עד מחר בבוקר, האם זה גם נוגע אליי? או שזה בגלל הבדיקת חמץ וכל הדברים האלה שאני לא עושה אותם ממילא

    2. בנוגע לתשובה שנתת לי לשאלה הראשונה, האם אני צריך להגיד איזשהו נוסח איזשהו משהו? או שאני יכול פשוט לשאוב עם שואב אבק ולנקות את החדר עד שאני לא יראה לכלוך של חמץ בחדר וזה מספיק

    חג שמח גם לכם

  2. אפשר לאכול חמץ עד היום בבוקר לפי שעון ישראל זה קרוב ל10 בבוקר אין לזה קשר עם נושא הבדיקה.
    אחר כך עושים ביטול חמץ שהוא הדבר החשוב ביותר, ראה בהגדה של פסח בתחילה.

  3. שלום שוב לרב,

    האם אני יכול להשתמש לכתחילה בנייר סופג בתור צלחת למצה? אפילו שאולי הנייר חמץ כאן בחו״ל? אני מדבר על מצה שהיא קרה