שמירת נגיעה באוטובוס

שאלה:

שלום , אדם שנוסע נסיעה בין עיר לעיר באוטובוס, מה עליו לעשות כדי לשמור נגיעה:
1.כאשר יש מקום פנוי ליד אישה, למיטב ידיעתי אם היא מוכנה לשים חולצה עבה בין שנינו כך שלא יווצר מגע זה בסדר? אם היא לא מוכנה האם עלי לעמוד כל הנסיעה ? גם אם זו נסיעה של שלוש שעות (לעמוד/לשבת בקרן זוית …זו הכוונה)
2.האם עדיף שאבקש מאישה שיושבת ליד גבר שתשב היא ליד האישה עם המקום הפנוי? או שכדי לא להתחיל לבקש טובות מהאנשים ולהטריח אותם אפשר לכתחילה להשתמש בפתרון של אפשרות 1.?

תודה..

תשובה:

שלום וברכה

אין איסור לשבת ליד אשה ככל שאין ביניהם בהכרח מגע ובודאי לא של חיבה, אבל ודאי אין זה מדרך הצניעות, וגם עלול להרהורי עבירה, וכבר התקבל המנהג בין יראי ה' שלא יושבים גבר ואשה זרים אחד ליד השני, אלא מבקשים מאשה לעבור לידה, בדרך כלל ניתן למצוא אשה חרדית שמבינה את הענין שתעשה זאת בשמחה.