פריסת שמיכה על שולחן בשבת / משחקים בשבת

שאלה:

שלום,
1. אשתי פרסה שמיכה על גבי שולחן ילדים נמוך בשבת, והילדים נכנסו תחת השולחן, האם יש בעיה מצד מחיצות ( האם יש דין לעשיית מחיצות באהל עראי בשבת ) כיוון שהגג כבר קיים, כי מדובר בשולחן קיים.
2. לגבי משחקי ילדים בשבת – מה נחשב מוקצה לדוגמא:
כדורי משחק ) שאינם כדורגל, לגו גדול שמורכב לא בחוזקה, מגנטים שמתחברים אחד לשני בצורה חלשה, וכן בובות וכדומה , אני שואל לדעת מי שהולך לפי הרמ"א .
תודה רבה

תשובה:

1. הדבר מותר מן הטעם שהזכרת. אף כי צ"ע מדוע הוזקק המשנה ברורה דלהלן לטעמו הראשון.

2. כל אלו אינם מוקצה [בודאי לבני אשכנז כפי שציינת] כיון שהם מותרים לשימוש בשבת.

מקורות:

1. משנה ברורה סימן שטו ס"ק לא

(לא) הואיל ואין צריך וכו' – מזה הטעם נמי שרי לפרוס מפה על השלחן וקצות המפה תלויות למטה מן השלחן מכל צד ואפילו אם מגיעות סמוכות לארץ דאין בזה משום אהל כיון דא"צ לאויר שתחת השלחן ועוד כיון שמה שמונח על השלחן אין בו משום אהל שאין שם חלל בינו לשלחן מותר גם היוצא ממנו: