שכשוך במי מזגן שהם מוקצה בשבת

שאלה:

שלום וברכה לרב,
האם מותר לשכשך רגלים במים שיוצאים מהמזגן ביום השבת שלדעת הרבה פוסקים הם מוקצה משום נולד? והאם זה בכלל ההיתר של טלטול מוקצה בגופו או כיוון שזה הדרך יהיה אסור? האם מותר להשתמש במוקצה שימושים שאינם אכילה? אני יודע שמותר לשבת על מוקצה וכן שמותר להזיזו עם הרגליים.
בברכה,
ויקטור חי בוחניק.

תשובה:

פשוט שאם אתה עושה דבר שכך הוא דרך שימושו אין כאן שינוי ואסור. ראה רא"ש שבת פ"ג סי' יט שלא התירו טלטול בגופו אלא באופן שהטלטול הוא בשינוי כלאחר יד. ישיבה על מוקצה מותרת רק בדבר כבד שאין חשש שיזוז על ידי הישיבה.