לשקר כדי למכור יותר

שאלה:

שלום,
שאל אותי חבר שמוכר דברים באינטרנט. הרבה פעמים הלקוחות מתעניינים כמה אחוז רווח שלו. ואם יגיד שאחוז גבוה מיד יבקשו הנחה. והוא שואל האם מותר לשנות בדיבור ולא לומר את האמת. והאם יש הבדל בין גוי ליהודי? אם הוא יגיד את האמת הרווח ירד בהרבה.
תודה.

תשובה:

אינני רואה טעם לשקר, השאלה בעיקרה היא חצופה ופולשנית והוא יכול להיות אסרטיבי ולא להשיב עליה,בודאי לא באופן מדוייק. אני חושב שהוא יהיה מכובד יותר וזה לא יזיק לו במכירות.

בהצלחה