ברכה עם גופיה

שאלה:

שלום כבוד הרב.
רציתי לדעת אם אני יכול לברך כשאני עם גופיה. עכשיו זה תשעה באב, ואני צם, ולכן נח לי להיות גם גופיה יותר מאשר עם חולצה. אני קראתי בשאלות מהסוג הזה, מותר לברך, ולא להתפלל. השאלה אם ההיתר חל על כל הברכות, ברכת השחר, אשר יצר, וקריאת שמע שעל המיטה בעבר שאלתי וענו מותר.

בהזדמנות זו ברכת המזון היא מדאוריתא, אז בימים שאינם ימי צום, האם גם ברכה על לחם, כלומר, ברכת המוציא, וברכת המזון, האם אסור או מותר לעשות עם גופיה.

דרך אגב החלפתי היום לבנים, ואחר כך יצא לי לקרוא שאסור בתקופה הזאת ללבוש בגד מכובס, ולפי כך גם חדש.

אז אני מבין שמלכתחילה, אסור. ומה עלי לעשות בדיעבד אחרי שכבר החלפתי לבנים.?

תשובה:

ברכה עם גופיה קצרה אינה לכתחילה ורק בשעת הדחק מותר, ראה שו"ע ומשנה ברורה סוף סימן עד.

בבגדי זיעה תחתונים לא מקפידים בימי תשעת הימים אמנם בתשעה באב לא מחליפים אלא אם כן יש צורך ממשי.

הצטרף לדיון

3 תגובות

  1. זה כולל את כל הברכות.? למשל שהכל, ובורא נפשות, מזונות מעין שלוש, אשר יצר וברכת השחר, וקריאת שמע שעל המיטה. עדיין מחייבים בחולצה.? ברכת המזון זה מדאוריתא, אז כאן אם אינני טועה, זה מחייב חולצה, ובתפילת העמידה, אני כבר יודע שמחייב חולצה.