‏תפילין

שאלה:

‏שלום ‏רבנים התורת חיים סופר ‏בשם מור ‏עוקציה ‏בסימן לח׳ סעיף א ‏ ‏כף החיים ‏בסימן ‏לח׳ ‏סעיף ה ‏מביא שהאיסור להפיח ‏בתפילין הוא רק ‏בשינה (sleep) או במזיד ‏אבל במקום שאדם מפיח ‏תמיד מחמת ‏חולי זה ‏לא האיסור של הפחה בתפילין ‏האם ‏זאת אומרת ‏שאיסור אין לו ‏והמצווה אין לו ‏‏בשעת ‏הוא מפיח ‏בתפילין רחמנא ‏לצלן ‏או שזאת אומרת שלא רק שאין לו איסור ‏בסיטואציה כזו ‏אבל יש לו מצווה של תפילין! בשעת ‏הוא מפיח בו ‏מחמת חולי ‏זה לא שאלה ‏למעשה

תשובה:

ודאי שקיים את המצוה.

שבת שלום.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. אני ‏רק רוצה להבהיר את ‏השאלה‏ אני לא שואל אם לדוגמא אדם מניח תפילין ‏לחמש דקות ‏ומפיח בהם ‏בשלוש שניות ‏אז ‏ודאי הוא מקיים את המצווה בארבע דקות ו-57 שניות ‏שהוא לבוש ‏בתפילין ‏אני שואל אם בזה ה‏שלש שניות גופא הוא מקיים מצוות תפילין לשיטת הנל בשאלה או לא ‏יישר כח