שרשרת שנמכרה לצורכי צדקה

שאלה:

ב"ה
בחורה קיבלה מתנה מחרוזת פנינים יקרה. לא השתמשה בה שנים. לפני שנה החליטה למכור אותה ואת הכסף שתקבל תתן עבור צדקה מסויימת. ואמרה לפני יום כיפור שהצדקה הזו תהיה כפרה.
בסוף דוד שלה קנה את השרשרת והכסף הועבר לצדקה ואבא שלה קנה מהדוד כי הוא כעס שהיא מכרה את השרשרת. האבא לא הקפיד על הסכום שניתן לצדקה אלא היה חשוב לו השרשרת הזו..
כיום מה דין השרשרת אבא שלי קנה ואף אחד לא משתמש בה..
האם מותר להשתמש בה או עדיף שלא?

תשובה:

שלום וברכה,

הבחורה שמכרה את השרשרת וקיבלה תמורה כספית ונתנה לצדקה, הכסף שייך לצדקה והשרשרת לדוד. אח"כ האבא של הבחורה קנה את השרשרת שוב מהדוד ועכשיו השרשרת של האבא ומותר לאבא לתת את השרשרת למי שרוצה ומותר להשתמש בשרשרת, ואין על השרשרת שם של צדקה כלל.

בהצלחה.