גניבת דעת בפרסום דירה

שאלה:

האם מותר לי לפרסם דירה מפוארת, וכאשר האדם מתקשר אני מספר לו שהיא כבר הושכרה, אבל יש לי דירה אחרית בשבילו, הרבה פעמים כיוון שהוא כבר התקשר הוא יסגור איתי על דירה אחרית.
יש לציין שהרבה פעמים אנשים שסגרו על הדירה המפוארת בקשתי מהם להחליף לדירה השניה, מחמת נוחות שלי, ועד היום כולם הסכימו והיו מרוצים מהדירה השניה, שיש בה כמה מעלות יותר מהדירה המפוארת. אלא שבמבט ראשוני ומהיר היא פחות מושכת ונוצצת.
האם יש בזה גניבת דעת זמנית? או אולי כיוון שהדבר התברר לו עוד לפני שהוא ישלם והוא יהיה מרוצה ממה שיקבל אין בזה איסור.

תשובה:

שלום וברכה,

אסור לך לפרסם פרסום שווא כדי למשוך לקוחות. ולכן אסור לך לפרסם על דירה מפוארת כשזה לא רלוונטי ולמשוך לקוחות לדירה אחרת.

אם אתה סבור שהדירה השנייה היא גם טובה מותר לך לפרסם אותה כדירה מצוינת, כיון שלדעתך יש בה מעלות רבות והיא דירה מצוינת. ולא צריך לפרסם אותה כאגב דירה אחרת.

בהצלחה.