חפצים קטנים שנמצאו בטיול

שאלה:

הלכנו בנחל מירון אשתי ואני והיה מונח באחת הכניסות האפשריות למים רב קו עם שם , ומפתח לבית , או שמישהו הניח שם ונכנס לשחות , חיפשנו באזור ולא מצאנו מישהו כזה , או ששכח , האם חובה עלינו להרים את דברים הנ"ל ולהכריז, חשוב להדגיש שמדובר ברב קו של בחור חרדי שספק אם נצליח להגיע אליו באמצעי תקשורת כאלה ואחרים.

תשובה:

שלום וברכה,

חפצים קטנים שאין חשש שיגנבו אותם ויתכן שיישארו במקומם עוד זמן, עדיף להשאיר במקום, אולי יחזרו הבעלים למקום וימצאו ויש יותר סיכוי שיגיע לבעלים אם יישארו במקומם. אם כבר הגבהת התחייבת בהשבה ואסור לך להחזיר למקום, ויש להכריז על האבדה.

בהצלחה.

מקורות:

ראה שו"ע סימן רס סעיף י