איזו כמות להחזיר

שאלה:

בוקר אור כבוד הרב. ביקשתי משכן אזיקונים שהייתי צריך דחוף והוא נתן לי חבילה לא מלאה . לא זוכר בדיוק את הכמות שבה השתמשתי. איך להחזיר לו בחזרה? אני יכול פשוט לתת חבילה שלימה וזהו?

תשובה:

שלום וברכה,

אם אתה מחזיר חבילה שלמה שזה ודאי יותר ממה שנתן לך, יש בזה איסור ריבית. אם אתה מוציא כמה אזיקונים, עליך להחזיר כמות שודאי לווית, ואם אתה מחזיר ספק יותר אין איסור ריבית, כיון שבספק אין איסור ריבית, אבל אם ודאי שאתה מחזיר יותר אסור.

בהצלחה.