טבילת כלי אחסון

שאלה:

לכבוד הרה"ג שליט"א

האם כלי שמניחים בו תבלינים וכדו' אלא שבשעת הכנת המאכל שמים ישר מאותו כלי לסיר האם זה גם בכלל כלי אחסון שנחלקו בו הפוסקים א"ד דמי לכלים שמביאים לשלחן דלכו"ע חשיבי כלי סעודה (ומברכים על טבילתם)

תשובה:

גם זה בכלל כלי איחסון כיון שהשימוש נעשה בשלבים מוקדמים של הכנת המאכל כאשר הוא עדיין אינו ראוי לאכילה. יש לטבול ללא ברכה.

שבת שלום.

ראה מה שכתב הגאון רבי משה שטרנבוך באורחות הבית עמוד פ, וזה לשונו: כל הכלים שמשתמשים בהם לאכילה ושתיה או להכנת האוכל חייבים בטבילה כגון מיחם (דוד לחימום מים) מיקסר (החלקים שהאוכל נוגע בהם כמו הבלנדר מסחטת המיץ החלקים לקיצוץ פירות וירקת לקילוף תפוחי אדמה) מסננת מכונה לחיתוך לחם מקלף פירות וירקות מספריים לחיתוך עוף מפצח אגוזים טרמוס (ועדיף להטבילו כמו שהוא בדרך שימושו, מהמנחת יצחק חלק ג ' סימן עז וכן הדין מטחנת בשר) סיר לחץ רשת ברזל לצלייה כל אלו מטבילים בברכה. אבל קופסאות מתכת לאחכסנת מוצרים כמו קופסאות בהם שמים סוכר וקפה ומלח או קמח או צנצנות ובקבוקים שאין מביאין אותם לשולחן כלי לשריית בשר מטחנת קפה או בשר חי מטבילם בלי ברכה. וכלים לשימוש חד פעמי כמו מנייר כסף אין צריכים טבילה כלל