הכנסת רכב למוסך של גוי ביום שישי על דעת שיתקן בשבת

שאלה:

האם מותר להשאיר את הרכב ביום שישי במוסך ערבי בכפר ערבי, בלי לבקש באופן מפורש שאני צריך שהעבודה תיעשה בשבת דוקא.
בנוסף אני משלם למתווך יהודי שלוקח לשם ומחזיר משם.
ישר כח.

תשובה:

שלום וברכה

ככל שיש למוסכניק הערבי אפשרות וזמן לתקן שלא בשבת עצמה, אלא ביום ששיי אחה"צ או במוצ"ש, הגם שהוא בוחר לעשות זאת בשבת, ואני יודע שכך יעשה, אין בכך כלום, כיון ד"אדעתא דנפשיה קעביד", כלומר עשייתו בשבת היא לצורך עצמו, מטעמי נוחות שלו ולא מחמתי.

מקורות:

ראה כל פרטי דין זה בשו"ע ומשנה ברורה בסי' רמד.

הצטרף לדיון

תגובה 1

  1. מחילה על ההתערבות אבל, בלי שום קשר לשבת. מבחינה ביטחונית, היו מספר פעמים בעבר שהמוסכניקים בכפרים הערביים לא תקנו רכבים כמו שצריך והתוצאה הייתה הרת אסון. מוסיפים עוד כמה שקלים והולכים ליהודים.