לאכול מהאוכל של העבודה/דו"ח שעות עבודה שלא תואם למציאות

שאלה:

שלום , אני משגיח כשרות בצבא בקבע(זאת העבודה שלי) ובמהלך עבודתי עד שאני הולך אני שותה מהמקרר שוקו לפעמים 2 לוקח תפוז תפוח יש בעיה? יש גזל? למי זה שייך?בנוסף , מבחינת שעות אני לא מחתים כרטיס ותיאורטית יכולים לקרוא לי עכשיו לבוא לצבא או לעשות לילה בבסיס פעם בשבועיים. אז בימים בהם נניח אני הולך ב14,15 אע״פ שכביכול שעות עבודה לפי מה שהבנתי זה עד 17 האם יש גזל? כאמור העבודה מתבצעת , בידיעת המפקד הממונה עליי שהכל מתבצע כשורה ויודע שאני יוצא גם בשעות כאלו לפעמים.
בקיצור אני רוצה לדעת שאני נוהג כשורה ולא עובר על שום איסור.
בברכה

תשובה:

שלום וברכה,

לגבי האוכל שאתה לוקח מהעבודה מסתבר שלא מקפידים על עובד שיאכל מהאוכל, ועדיף לשאול את האחראי עליך, כך שודאי לא יהיה חשש גזל.

לגבי הדו"ח של שעות העבודה אם האחראי יודע שאתה עושה את כל המוטל עליך, אין חשש גזל, גם אם הצהרת השעות לא תואמות למציאות. כיום בהרבה מקומות השכר לפי המטלות עבודה ולא לפי שעות, והגדרת השעות הוא רק כדי לנקוב בסכום. וכן אצלך השכר עבור העבודה ולא עבור השעות. אך כל זה בתנאי שהמעסיק שלך [האחראי עליך בצבא] מודע לכך שאתה לא עובד לפי השעות שרשום אלא לפי המטלות שיש לך.

בהצלחה.