ברכה על טבילת כלים בשליחות

שאלה:

מה הדין במקרה שאחד טובל כלים ובירך על כך. באמצע שטובל הגיע חבירו ורוצה לעזור לו. הראשון טוען לו שאינו יכול כיון שלא היה במעמד הברכה, ולא חלה על מה שיטביל עבורו. האם מותר לו לעזור לו או לא.

תשובה:

שלום וברכה

לכאורה באופן זה, כיון שכל כלי הוא מצוה בפני עצמה, אם אדם אחר טובל והוא לא היה בשעת הברכה, עליו לברך על הטבילה. ואין לדמותו לדברי המשנה ברורה בסי' תלב ס"ק יא לענין בדיקת חמץ שפטרו מברכה, כיון ששם בדיקת כל הבית היא מצוה ואחת וכבר בירך עליה בעל הבית [גם שם לכתחילה על השליח לשמוע הברכה מבעל הבית].