טבילת כלים בבית עסק

שאלה:

אני שכיר.
מנהל העסק קנה כוסות זכוכית לעובדים, כל עובד מקבל כוס לשימושו בעת השהייה בבית העסק.
א) האם הכוסות טעונות טבילה? הם אינם שייכות לי באופן אישי אלא לבית העסק.
ב) מי צריך / יכול לטבול את הכוס – אני או המעביד?

תשובה:

שלום וברכה

צריך להטביל את הכוסות, החובה היא על הבעלים שהוא בעל העסק, אבל לא תוכל להשתמש בלי שיהיה טבול… לכן תטבול אתה עבורו. אם אפשר לבקש ממנו רשות לטבול יותר טוב, ואם הוא מופקע מכך לגמרי ולא יבין מה אתה רוצה ממנו, ניתן להטביל מדין זכין, אבל תעשה זאת ללא ברכה.