נדר לעשות דבר מה אם לא יקיים מצוה

שאלה:

כבוד הרבה שלום יש לי שאלה אם נדרתי שאם לא אניח תפילין כל יום אעשה איזה דבר שהוא לא מצווה (לא מעוניין לפרט).
אם לא הנחתי תפילין כל יום עלית לעשות את הדבר שהוא לא מצווה או שאני לא צריך לקיים את הנדר

תשובה:

חייב לקיים את הנדר, למה לא? זה נדר גמור.

כדאי מאוד ללמוד את מעלת וחשיבות הנחת התפילין כדי שחלילה לא יקרה כזה מכשול, יהודים מסרו נפש באופנים הקשים ביותר, אפילו במחנות ההשמדה על הנחת תפילין, נתחזק בזה בעזרת ה'!

שבת שלום ומבורך.

הצטרף לדיון

6 תגובות

  1. כבוד הרב אני יודע שאכן חובה להניח תפילין זה ברור לי אבל השאלה שלי היא האם עקב כך שהיה יום אחד שלא הנחתי אני צריך לעשות את הדבר שהוא לא מצווה ? להניח תפילין ברור לי שחובה אבל השאלה היא האם אני צריך לעשות דבר שהוא לא מצווה אם לא הנחתי כל יןם? תודה ושבת שלום

  2. בזה פתחתי והשבתי שכן, כי זה נדר גמור.
    רק הוספתי על גודל מעלת התפילין, ואגב זה לא רק חובה זה גם זכות מאין כמותה!
    לא פגשתי אדם נורמלי שמוכן לזרוק יהלומים יקרים לים…