מריחת ג'ל רפואי בשבת

שאלה:

שלום

מי שמטופל בתרופה (בהמלצת הרופא כמובן) שמגיעה בצורה של ג'ל נוזלי וכך משפיעה על הגוף, אופן שימושה הוא במריחה על איברים מסוימים כמו זרוע ועוד, פעם ביום.
משתמשים בזה פעם ביום, ומשפיע ל24 שעות, אפשר יום או לילה אבל כנראה צריך לבחור או יום או לילה.
מה עושים בשבת? גם מבחינת התרופה וגם מבחינת המריחה (לא ניתן רק לשפוך את התכולה, זה משהו שצריך למרוח גם בגלל הכמות וגם מאחר וזה לא משהו נקודתי על שטח קטן).

תודה

תשובה:

שלום וברכה

מצד המריחה אין בעיה ככל שזה נוזלי, אבל מצד רפואה בשבת יש להמנע, אלא אם כן משהו ברציפות חיוני להצלחת כל הטיפול, או שמדובר בחולה כל גופו שני הדברים לא נראים לי כאן.

גם אם בדרך כלל צריך לבחור יום או לילה לא חייבים עד כדי כך לדייק בשעות… זה לא כזה מדע מדוייק…

אם תמרח לפני שבת ממש ומיד לאחריה זה יהיה בסדר גמור.

שבת שלום ורפואה שלמה.