שמלה שנשכחה בחנות

שאלה:

שלום,
לפני מספר ימים אשתי הלכה לחנות בגדים ברשת fox , להחליף מידה בשמלות שקנתה לבנותינו, כאשר היא חזרה הביתה, היא מצאה להפתעתה שמלה אחת בשקית, אחרי שחשבנו שהאפשרות שהשמלה אבדה בדרך, קלושה יחסית, פנינו לחנות בתואנה שכנראה שכחנו שמלה אחת בקופת החנות, המנהל היה אמור להסתכל במצלמות האבטחה , ולבסוף החליט לתת לנו את השמלה מהחנות.
האם אנו צריכים לחשוש שמא השמלה אבדה בדרך, או במקום אחר ואולי לא מגיעה לנו שמלה מהחנות ?
תודה

תשובה:

שלום וברכה,

אסור לכם לגשת למוכר ולספר לו בצורה וודאית ששכחתם שמלה בחנות, מאחר ואתם לא בטוחים שהשמלה נשכחה בחנות. אבל אם סיפרתם את הסיפור כמו שהוא: שהגעתם הביתה ומצאתם רק שמלה אחת בשקית ואתם חוששים שמא נשכח בחנות, והמוכר החליט לזכות אתכם בשמלה אחרת, אין בכך שום חשש, כיון שהמוכר החליט ע"ד עצמו לזכות אתכם גם אם לא מגיע לכם.

בהצלחה.