חשש לנזק ממוני בעליה לאוטובוס

שאלה:

שלו' וברכה לכבוד הרב,

בעודי מחכה תוך כדי הילוך פעם לצד זה ופעם לצד זה על מדרכת המסוף לאוטובוס שיגיע, היה עלי ידי אדם נוסף העומד בקו התנועה שלי פחות או יותר ברוחב גופו של אדם בין שפת המדרכה למדרגות העליה לאוטובוס. לפתע האוטובוס הגיע ומכיוון שהיתי מרוחק קצת ממקום התחנה שלו ואף אחד לא עמד לעלות עליו חוץ ממני, רצתי קלות לעברו על קו התנועה הנ"ל כאשר נתקל אני עם גופי ביד האדם הנ"ל ומפיל מידו את הפלאפון שלו. תוך כדי תנועה הסתובבתי בקשתי את סליחתו והעפתי מבט על הפלאפון שעל הרצפה ונדמה לי (אבל לא וודאי לי) שראיתי כי היה בתוך נרתיק/מגן, הנחתי שלא נגרם נזק, בקשתי סליחתו שוב ועליתי לאוטובוס. עוד תוך כדי עליה לאוטובוס אותו אדם נעמד מאחרי ושאל את הנהג אם מגיע הוא למקום מסוים אבל לי לא אמר כלום. סגר הנהג את הדלת ובעז"ה נסענו לשלום.

א. האופן שהתנהלתי בו במצב הנ"ל מותר מצד שזה אופן שמותר ורשאי להשתמש ברשות הרבים כך?
ב. אם לא, האם אני יכול לתלות שלא היה נזק והכל בסדר?

בברכה,

תשובה:

שלום וברכה,

אדם שרץ ברשות הרבים והזיק חייב לשלם על הנזק, ולכן אם רץ לאוטובוס והעיף פלאפון חייב לשלם על נזק הפלאפון. במקרה שלך שהוא לא ניגש להתלונן ששברת לו את הפלאפון ולא בא לתבוע סביר להניח שלא קרה שום נזק לפלאפון, ובפרט שברוב המקרים נפילה של פלאפון עם מגן לא ניזוק הפלאפון, ולכן אתה לא חייב לשלם אם הוא לא תבע אותך על הנזק.

בהצלחה.

מקורות:

שו"ע סימן שעח סעיף ז – ח.

הצטרף לדיון

תגובה 1