איסכורית מתחת החלון של השכן

שאלה:

שכן שגר מתחתיי ורוצה להרחיב את הסלון שלו ולעשות גג איסכורית ולי זה מפריע כיוון שזה בחזית הסלון שלי וזה מכוער לראות איסכורית במקום נוף. האם מותר לו לעשות את זה בלי הסכמתי?

תשובה:

שלום וברכה,

הטענה שאתה רואה איסכורית מול החלון לא טענה טובה כיון שזכותו לעשות בשלו. אלא שאתה יכול למנוע אותו בשני טענות אחרות. א. אם הוא מגביה את האיסכורית בגובה של הקומה שלך, אתה יכול לעכב עליו שלא יגביה אלא יבנה בגובה של הקומה שלו. ב. אתה יכול לדרוש ממנו שאם הוא מרחיב שיעשה יציקת ביטון ולא גג איסכורית, כדי שבעתיד גם אתה תוכל להרחיב על גביו. והזכות הרחבה שלו קיימת רק אם הוא נותן לך אפשרות גם להרחיב ע"ג, וכשעושה גג של בנייה קלה הוא ממונע ממך הרחבה.

בהצלחה.