דין ספר קודש ללא שם בעלים שנמצא בכותל

שאלה:

א. ספר תיקון שבועות שנמצא בכותל המערבי ביום חג שבועות ללא שם או הקדשה כאשר בחזיתו מודפס שהוא מחולק לתושבי ירושלים האם מותר לקחת אותו לחזקתי? ב. וכן האם מותר לטלטל אותו ביום טוב אם קראתי בו רק אח"כ מחוץ לכותל? תודה.

תשובה:

שלום וברכה,

לפי הידוע לי התיקון ליל שבועות שחולק ע"י עיריית ירושלים חולק לבתי כנסיות ולא לאנשים פרטיים, ולכן התיקון שייך לכותל ואסור לקחתו.

מותר לטלטל את התיקון כדי לקרוא בו מחוץ לכותל, אולם מצד הכותל אסור להוציא ספריים ששייכים לכותל למקום אחר.

בהצלחה.