יצר הרע שמגיע תמיד בשבת

שאלה:

ברוך השם אני שומרת שבת מעל עשור אבל לאחרונה ממש קשה לי
אני עם שני ילדים קטנים בבית ותמיד יצר הרע תוקף אותי ואומר לי לנסוע בשבת וללכת לים אבל המצפון לא מאפשר לי..
בעלי לא שומר אבל מחזיק אותי שלא אחלל שבת.. מאוד קשה לי נמאס ללכת לגינות בחום הזה ואין לי משפחה שגרה במרחק הליכה..
מה אפשר לעשות איך מתגברים על זה?

תשובה:

אשרייך שאת עומדת בנסיונות! צריך לזכור השבת היא מרכז חייו של היהודי, ואנשים ונשים בכל הדורות מסרו נפש כפשוטו על שמירת השבת! במצבים הכי קשים, שואה אינקוזיציה, רדיפות, מסעי צלב לא משנה, אף פעם לא ויתרו על השבת! וזה נהדר שאת גם מקפידה ושומרת, ומי יתן וגם בעלך יבין את גודל החשיבות וישמור כמו שצריך. הדרך הנכונה להתגבר על הקושי, הוא שלא לעסוק רק בסור מרע אלא גם בעשה טוב. כלומר, לא רק לקיים את מה שאסור לעשות בשבת, אלא גם לקבל את כל הטוב של השבת, תעשו סעודות נעימות ושמחות, שירי שבת דברי תורה ומשפחתיות נעימה, תקנו משחקים שמותר לילדים לשחק בהם בשבת. משהו יפה לקרוא. שיחת חברות מהאיזור. בכלל קשר עם מדרשה איזורית יכול לסייע. ליהנות מהשבת!

בהצלחה רבה מאוד חג שמח ושבת שלום.

הצטרף לדיון

תגובה 1

  1. נזכור את הרב אורי זוהר שוויתר על 'כל' עולמו הגשמי ממש בשיא ההצלחה בשביל להתדבק בקדוש ב"ה ובמצוותיו ,ואמר תמיד שאין מאושר ממנו בעולם!!
    מתפלל שנצליח לעמוד בנסיונות