לתרומות לחץ כאן

בצל חלבי שטוגן בסיר בשרי

שאלה:

בטעות חתכתי בצל בסכין חלבי ושמתי בתבשיל פרווה, אבל בשלתי בסיר בשרי (אין 60 נגד הטעם החלבי הבלוע בבצל)
האם מותר לי לאכול את התבשיל?
(האם יש הבדל אם בשלתי בשר בסיר תוך 24 שעות או לא?)

תשובה:

אם טיגנת את הבצל לבד בסיר, לבני אשכנז הבצל נאסר וכמובן גם הסיר והכף נאסרו וטעונים הכשרה, כיון שבדבר חריף אין את הקולא של אינו בן יומו וממילא בלוע בבצל הזה בשר וחלב ממש.

בדעת השולחן ערוך בזה יש כמה סתירות וספק גדול, הכרעת הגאון רבי עובדיה יוסף זצ”ל להקל בענין באינו בן יומו, ולכן הבצל נחשב עדיין פרווה כי מן הסתם הסכין לא היתה בת יומה, בכלי בן יומו ודאי יש להחמיר לכל הדעות. כמו כן, הבן איש חי בפרשת קרח החמיר בזה מאוד גם בכלי שאינו בן יומו וכדעת הרמ”א בסי’ צה, ולא התיר אלא במקום שיש הפסד מרובה, ולכן גם לספרדים יש להחמיר ולהגעיל את הסיר.

אם הבצל רק עורבב במאכל גדול שהיה בסיר, יש להקל.

מקורות:

ראה יביע אומר ח”ח או”ח סי’ מג בהרחבה.

הצטרף לדיון

2 תגובות

השאר תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

שאלות שנצפות עכשיו:

מאמרים אחרונים

מדריכים הלכתיים

הכנו עבורכם
דבר תורה לשבת!

מחפשים כל שבוע איזה דבר תורה להגיד בשבת?

מעכשיו תקבלו כל שבוע דבר תורה ואת כל השאלות הכי מעניינות אליכם למייל