שאלה:
שלום
נשפך חלב (קר) על ירקות
גזר, קישוא, שום, בצל,
(לא המון, כמה טיפות על כל ירק)
כששמתי לב מיד רחצתי אותם מהחלב,
האם יש בעיה לבשל אותם לבשרי?
תודה רבה
תשובה:
שלום וברכה
ככל שמדובר בכמה טיפות אין להחשיב את זה ככבוש ויש להקל, כמובן לאחר רחיצה יסודית מאוד ועדיף קילוף.
מקורות:
בפוסקים נחלקו גם לענין כבוש ממש אם החתיכה שמחוץ למנוזל נאסרת או רק מה ששרוי בנוזל, ראה רמ"א בתחילת סימן קה וראה בש"ך שם ס"ק א שהעיקר כדעת המקילים, כל שכן כאן שכלל אינו כבוש בנוזל אלא יש מעט נוזל על גביו בכמות מועטה כל כך.