ארון קודש על תנאי

שאלה:

שלום.
בבית הכנסת שלנו יש ארון קודש מעץ ובו שישה ספרי תורה. משני צידי ארון הקודש יש ספריות . המדפים מספיק עמוקים כדי להניח בפנים חומשים ומחזורים שמוציאים אותם בשעת הצורך, ובחזית המדפים יש ספרי לימוד לשימוש יומיומי. עתה יש צורך להגדיל את ארון הקודש כי בשבועות הקרובים יכניסו עוד שני ספרי תורה. התוכנית הזמנית של הגבאים היא לפרק את המדפים בספריה, המקבילים בגובהם לארון הקודש ולהתקין להם דלתות ופרוכות. בבוא הזמן כשיהיה מספיק כסף או תורמים יש כוונה להגדיל את הארון מהחזית ולהכפיל את עומק הארון כך שיהיה אפשר להכפיל את מספר הספרים בארון הקודש. האם בבוא הזמן כשארון הקודש יורחב יהיה אפשר להחזיר את המדפים בשני צידי הארון כדי להשתמש בהם כספריה כבתחילה.

תשובה:

שלום וברכה

כיון שזו התוכנית לכתחילה ואין לכם כוונה להקדיש את המקום לארון קודש, ממילא אין כל בעיה.

סתם הערת אגב, בדרך כלל הביטוח של ספרי התורה דורש כספת פלדה, ולא מאפשר לשמור ספרי תורה במדפי עץ פשוטים, תבררו נקודה זו. אינני יודע איזה ספרים יש לכם וכמה הם שווים, אבל אם זה ספר יקר מסופקני אם זה יתאפשר].