מעשר ממתנה שהנותן מקפיד שלא יתן ממנה

שאלה:

שלום לכבוד הרבנים ותודה על עזרתכם הרבה,
הורה שמעניק לילד שלו הרווק מדי פעם כסף במתנה למען העתיד , לחתונה, לעזרה כלכלית לעצמו ולמשפחתו הנוכחית והעתידית . בקיצור לטווח ארוך , לא "לביזבוזים" עכשווים , האם על הבן להפריש כספי מעשר ממתנה מסוג זה?
יש לציין שההורה חילוני ודעתו לא נוחה בהפרשת המעשר מכספי המתנה שהוא מעניק לילדיו (אפילו לפנים משורת הדין כלומר, נניח שתאמרו שאין ההלכה מחייבת , אלא כמידה טובה, לעזור לאחרים כמו שההורה עוזר לילד ) . אומר ההורה החביב: "אני רוצה שהכסף ילך נטו לך ולמשפחתך ולא לזרים, אם הייתי חושב שאתה מרוויח מספיק לא הייתי תומך כלכלית כלל/ או תומך אחרת -במינון אחר " כלומר- " מצד עצמך אין לך הרבה אפשרות לתרום , ולכן אל תוסיף לתרום מהמתנה שלי שהרי אתה בעצמך סוג של נזקק"
.האם לפי ההלכה יש לתרום מעשרות נגד דעתו של ההורה?
האם בכלל חייבים לתרום ממתנה מעשר?
תודה!

תשובה:

חייבים להפריש גם ממתנה של כסף [בשונה מחפצים] אבל כאשר ההורה מקפיד שהכסף יגיע לצורך מסויים אין להפריש מזה מעשר.

מקורות:

דרך אמונה מתנות עניים פרק ז ציון הלכה ס"ק סז.