אמירה לנכרי במקרר

שאלה:

שלום הרב
האם מותר לומר לנכרי ברמז שלא ע"י ציווי בשבת להעביר את המקרר למצב שבת כדי שיהיה אפשר לפותחו [במקררים של היום עם השיכלולים] האם זה הנאה חיובית או שלילית או נחשב כתוספת אורה
תודה

תשובה:

שלום וברכה

ככל שהנושא הוא הוצאת דברים ממנו או אפילו הכנסת דברים לצורך מניעת קלקול, זה רק מניעת צער, אבל להכניס לשם בקבוקי שתייה שיצטננו זה כבר לכאורה הנאה. אמנם יתכן שכיון שעיקר המטרה היא מניעת צער אין להקפיד בזה.