זמן קידוש בשבת בבוקר

שאלה:

עד מתי הכי מאוחר אפשר לעשות קידוש היום בשבת בבוקר?קשה לי לעשות קידוש בזמן עד חצות כי אני שומרת שבת בבית שלא שומר שיש טלוויזיה ומנקה בשבת  ולא מצליחה תמיד לעשות בזמן   אמרו  לי אם אני עושה קידוש אחרי חצות זה נקרא שאני בצום מה אני יכולה לעשות?

תשובה:

שלום וברכה

ראשית אם בבוקר את שותה לפני התפילה קפה עם חלב זה כבר לא צום, שנית, חצות היום מאוד מאוחר, סביב 12:30 אני מניח שבלאו הכי עד אז את כבר רוצה לאכול משהו… באמת רעבים…

מה שהכי חשוב, זה למצוא דרך להתארח לפעמים בשבת אצל אנשים שומרי מצוות שעורכים סעודות מרוממות ומענגות, לא די להמנע מחילול שבת, צריך גם לחגוג אותה בצורה שמותירה בנו רושם למשך השבוע. כדאי להתחבר עם איזו מדרשה מקומית שמסייעת גם בענינים אלו ובכלל.

בהצלחה רבה מאוד.