ריבית בשיעור 100% האם מותר?

שאלה:

שלום, האם ובאיזה אופן מותר לאדם להלוות לאדם אחר חמישים ש"ח, והוא ישקיע אותם באיזה מקום, ויחזיר למלווה מאה ש"ח? תודה.

תשובה:

שלום וברכה,

אם הרווחים אכן יוכפלו וירוויח המשקיע מהחמישים ש"ח מאה ש"ח, והמשקיע נותן את הכסף כפיקדון ולא כהלוואה, אין בכך איסור ריבית. אבל במציאות אין כזה עסקה שמרוויחים כפול מהרווחים, אלא שהוא מלווה את הכסף עם היתר עסקה, ובהלוואה עם היתר עסקה אין אפשרות לדרוש פי שניים אלא עד כ12% בלבד. ואם המלווה דורש יותר מ12% רווחים לא מועיל ההיתר עסקה ואסור הדבר כדין הלוואה בריבית.

בהצלחה.

מקורות:

הצטרף לדיון

6 תגובות

  1. ומה הדין אם המלווה לא דורש, כגון בן שמלווה לאביו חמישים ש"ח לשם עשיית עסקים, והאבא מרצונו הטוב מביא לו לאחר מכן מאה ש"ח?

  2. אז רק לסיכום, לא כ"כ הבנתי. האם יש איזה אופן ריאלי לימינו שיהיה מותר לבן להביא כסף לאביו כדי שאביו ישקיע אותו, והאבא יוכל להחזיר לו יותר? אם כן, כיצד ניתן לעשות זאת ועד איזה סכום יוכל האב להחזיר לו? תודה.