לשון הרע בהליך משפטי

שאלה:

האם יש השלכה ממונית לאיסור לשון הרע? משמע: ראובן שהעיד עדות שקר נגד שמעון בבית משפט ובבית דין לממונות הוכח שאכן נאמרו דברי שקר כדי לפגוע בשמעון. האם ניתן לתבוע את ראובן על פי ההלכה? האם יש ערך כספי לאמירת לשון הרע בנסיבות הללו?

תשובה:

שלום וברכה,

אם העיד עדות שקר לחברו בבית משפט, חייב העד לשלם עבור הנזק שגרם לו בעדותו. ולכן אם הוכח בבית דין שהעד העיד עדות שקר, או שהעד מודה שהעיד עדות שקר, חייב לשלם לנתבע את מלוא הסכום שחויב בבית משפט שלא כדין.

בהצלחה.

מקורות:

שולחן ערוך חושן משפט הלכות עדות סימן כח

סעיף ג

אם עובד כוכבים תובע לישראל, ויש ישראל יודע עדות לעובד כוכבים נגד ישראל, ואין עד אלא הוא, והעובד כוכבים תובעו שיעיד לו במקום שדיני העובדי כוכבים לחייב ממון ע"פ עד אחד, אסור להעיד לו; ואם העיד, משמתין אותו. הגה: אבל אינו חייב לשלם, דיכול לומר: אמת העדתי. אבל אם יש לברר ששקר העיד, חייב לשלם