התרת נדר

שאלה:

שלום וברכה
אני מבקש לעזור לי בעניין הזה לפחות כרגע
לפני מספר שנים כדי להתמודד עם נפילות באינטרנט נדרתי ונשבעתי שכל אימת שאכנס לאתרים אסורים אשלם סך גבוה לצדקה
אמנם מאז נפלתי מספר מועט של פעמים וזה עזר לי בגדול להתמודד ואכן שילמתי סכומים לא מבוטלים. הבעיה שהנדר והשבועה לא הותרו מאז ומה שהוצאתי בפי ולא נלקח בחשבון זה שייתכן מאוד וחלק מהאתרים שכן הרשיתי לעצמי להיכנס או אפילו באפליקציות בטלפון גם הם נכללים בכלל האיסור למרות שלפי מראית העין רוב התכלית שלהם לא לדברי איסור כגון יוטיוב ולפי החישוב שלי ייתכן ועליי לשלם יותר ממיליון שקל אם לא כפול או משולש ואין לי את הסכומים האלה .
אני מבקש למנות אותכם על מנת למנוע תוספת מכשול להתיר לי את הדבר הזה מכאן ולהבא ובדיעבד.
אני ממנה אותכם כשליחי להתיר זאת והחרטה והפתח הוא ברור שכן לא היתה דעתי להגיע למצב כזה רק למנוע את הסחף אחרי אתרים אסורים.

תשובה:

שלום רב

אנחנו לא עוסקים בהתרת נדרים, לצורך התרה יש לבוא בפנים הרב שיארגן שלושה אנשים שבפניהם תתיר את הנדר.

בהצלחה רבה.

ואגב, תדאג שיהיה לך אינטרנט מסונן כהלכה!