ברכה על מקום שאירע לאבותיו נס

שאלה:

האם צאצאי המקובל הרב אפרים אנקווה צריכים לברך "שעשה ניסים לאבותינו" בדרך לעיר תלמסאן היכן שהאריה הציל את חייו?

תשובה:

קשה לומר שיש חיוב כזה, שהרי בודאי לא יודעים בדיוק את המקום… כמו כן, צאצאים מאוחרים מברכים בכל מקרה בלא שם ומלכות כמבואר בכף החיים בסי' ריח ס"ק יט.

נסיעה טובה.

הצטרף לדיון

6 תגובות

  1. שאלה: בליל רביעי האחרון חלמתי חלום. בחלום הגעתי ברגל לאשדוד. אני מתהלכת עם הליכון (חולת טרשת נפוצה 29 שנים) הגעתי לאיזה חניון של בית, היו בו אנשים רבים. ראתה אותי אישה נחמדה. שאלתי אותה איפה אני? אמרה שזה החניון של הרב אנקווה. היא סימנה ביד והרבה הגיע אלי. שאל לשמי, לשם אימי ותאריך הלידה העברי שלי. לא ידעתי להגיד לו והתעוררתי. לא מבינה את החלום. את שמו של הקב הנכבד הכרתי כי אימץ את סבתא שלי במרוקו.
    אשמח למחשבותיכם.