שהחיינו על ראיית פני חברו

שאלה:

שואלת גם מהבחינה שאני יודעת שלפעמים מברכים שהחיינו על אנשים שלא ראינו הרבה זמן אבל אולי זה רק על אנשים קרובים שאנחנו ממש שמחים לראותם .
מה הרב אומר?
על קבלת תפקיד מברכים שהחיינו?
למרות שגם אם המנהל מציג בפניי את התפקיד ואני מסכימה עדיין צריך לצאת מכרז ואישור של פיקוח כך שעדיין כלום לא סגור
ובהקשר זה אם לא רואים את סבא וסבתא הרבה זמן ואז פוגשת אותם האם צריכה לברך?

תשובה:

נהגו שלא לברך בזמנינו ברכה זו על אנשים.

מקורות:

ראה ס’ יוסף אומץ אות תנא, אשל אברהם סי’ רל, בן איש חי עקב אות יג והליכות שלמה פכ”ג אות יב.