רכישת עסק

שאלה:

שמעתי על עסק למכירה
פניתי דרך מתווכים ובכל פעם בעל העסק ענה תשובה אחרת פעם זה במו"מ פעם תבוא נדבר וכן עזה"ד
האם מותר לי לפנות אליו אישית ולומר לו בוא נסגור עכשיו או שאני חייב לחכות שהוא יאמר שאין מו"מ או לשאול מפורש בוא נסגור

תשובה:

שלום וברכה,

מותר לך לפנות למוכר שוב ושוב כדי שיסכים למכור לך. רק אם ידוע לך שיש קונה פוטנציאלי שכבר סגר עם המוכר אסור לך לנטרל את הקונה ולקנות משום איסור "עני המהפך ובא אחר ולקחה שנקרא רשע", אבל אם לא ידוע לך מותר לך להשתדל מול המוכר ולנסות לקנות.

בהצלחה.

מקורות:

ראה שו"ע סימן רלז.