קדיש בציבור מעורב

שאלה:

1. האם מותר לי לומר קדיש דרבנן בטקס לכבוד חללי מערכות ישראל, לאחר הקראה של קינת דוד לשאול ויהונתן. הקראת הקינה מתבצעת ע"י אשה במעמד של כמה מאות משתתפים.
ההנהלה ביקשה ממני להשתתף ע"י אמירת הקדיש.
2. האם יש לומר איזה פסוק או חנינא בן עקשיא … קודם?
(עלול להיות בעייתי),
דחוף בבקשה

תשובה:

אתה יכול לומר את הקדיש, תעמוד בין גברים ולא ליד נשים.

לא צריך לומר לפני כן רבי חנניא, אבל למה קדיש דרבנן? אם תאמר רבי חנניא שזה תורה שבעל פה תאמר קדיש דרבנן, אבל אם תאמרו תורה שבכתב זה קדיש שלם.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. תודה רבה.
    אמירת הקדיש (וכל משתתפי הטקס מקריאים) מעל במה ולא מתוך הקהל שעומד בנפרד ומסביב. קדיש שלם הכוונה לקדיש על ישראל … וכו'?

  2. לא, הכוונה לקדיש יהא שלמא, ולכתחילה כדי שלא לומר את הקדיש מחמת הקראתה, תאמר גם אתה שלושה פסוקים אחרונים בקול רם לפני הקדיש.