להניח עגלה ריקה כדי לתפוס תור בסופר

שאלה:

בתור בסופר, מישהו משאיר עגלה והולך לאסוף מוצרים, האם התור שלו נשמר או שמפסיד את תורו?

תשובה:

שלום וברכה,

החיוב למושג 'תור' נלמד מהפסוק "צדק צדק תרדוף". שיש לפעול לפי הצדק והיושר ולתת זכות קדימה לראשון בתור. וכל מה שנוגד את הצדק יש בו איסור, ואם לא נוגד את הצדק אין בו איסור. להניח עגלה ריקה כדי לתפוס את התור זה לא מהצדק והיושר, ואין לו זכות קדימה.

בהצלחה.

מקורות:

ראה כאן בהרחבה בנושא 'תור' בהלכה

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. למעשה נתקלתי מס’ פעמים באנשים שהשאירו עגלות עמוסות בעוד שהם לא סיימו את הקניות. הם הלכו הלוך ושוב להוסיף מצרכים לעגלה. נראה לי ממש לא הוגן. אני הוזזתי את העגלה הצידה שהתור יתקדם וכשהם חזרו הם עמדו בתור כמו כולם. לענ”ד נהגתי ביושר והם לא. אך האם צדקתי בכך? ואם מחר אתקל בבעיה זו שוב אוכל לעשות זאת?

  2. אם הקונה לא סיים את הקניות אין משמעות להנחת עגלה. אם הוא סיים אלא שכח מוצר והולך להביא מוצר או שניים, אין לעקוף אותו.