היסטרוסקופיה – האם אוסרת את האשה?

שאלה:

לאחר בדיקת היסטרוסקופיה אבחנתית ללא פעולה נוספת (כגון כריתת פוליפ וכד'), עובי ההיסטרטסקופ 2.8 מ"מ. לא יצא שום דם.
מה הדין?
הבדיקה אוסרת בכל מקרה?
יש לספור 5 ימים ולאח"כ 7 נקיים?
ואם באמצע הספירה כבר תהיה וסת, יש להתחיל מהתחלה או אפשר לעשות הפסק מיד בסוף הדימום? (בהנחה שהוא יהיה פחות מחמישה ימים).
תודה רבה.

תשובה:

בעובי דק כזה אם אין דם את עדיין טהורה.

ראה נשמת אברהם חלק ב’ סי' קצד סעי' ד בשם הגרש”ז אוירבך והגרי"י נויבירט זצ”ל. לדעתם של יש להתיר עד עובי של 19 מ"מ [במקרה שלא ראתה דם]. וראה שם עוד בהרחבה על שיטות הפוסקים אם דין אין פתיחת הקבר בלא דם הוא רק כשהפתיחה היא מבפנים – על ידי הפלה], או גם בפתיחה יזומה מבחוץ על ידי רופא.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. מ"מ לכל הדעות מותר, גם לדעת הגר"ש וואזנר שמאוד החמיר בענין זה והוא הוזכר הרבה פעמים כאן באתר, בבדי השלחן כתב 15 מ"מ, בשו"ת אגרות משה או"ח ח"ג סי' ק כתב ג' רבעי אינטש, וכוונתו ל2 ס"מ, וכיון שכאן היה פתוח לפי הרופא וגם לא היה כל דימום, הבאנו את דעתו.