בורר בפתיחת שימורים בשבת

שאלה:

שלום , רציתי לשאול, כאשר פוגמים את מיכל השימורים בשבת על ידי נקב מלמטה כדי שלא ייחשב כלי ואז אוכל לפתוח אותו בשבת, יוצא שהמים נוזלים החוצה ונשאר המאכל ובפועל מופרדת הפסולת מהאוכל בצורת פסיק רישיה דניחא ליה..האם אין כאן בורר?
אודה לכם על עזרתכם.

תשובה:

זו הערה מענינת. אני חושב שכיון שמיד פותחים גם מלמעלה וזה לא ממש מספיק לפנות את הנוזלים עד שזה כבר בין כך פתוח ומרוקנים, אין בכך איסור.ות:

הצטרף לדיון

5 תגובות

  1. נכון.
    מה גם שגם בפעולה אקטיבית מחמירים וחוששים שהדבר הנברר הוא היוצא ולא הנותר,כי ספק דהורייתא לחומרא כך שאין נפקא מינה למעשה בכלל