גניזה

שאלה:

אם סיכמתי שיעור תורה במילים שלי ללא פסוקים מפורשים אלא רק הרעיונות שמובאים בשיעור, זה חייב גניזה?
והאם הדפי קשר שהילדים מביאים מהגן חייבים גניזה? ללא פסוקים מפורשים אלא הסיפור של הפרשה.

תשובה:

בהחלט חייב גניזה, גם דברי תורה שאין בהם שמות חייבים גניזה.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. מאז ומתמיד תמהתי בקשר לדפי קשר האם זה לא יצא שכרו בהפסדו שכן המציאות היא שמאד קשה לשמור על הדפים הללו והם מתגלגלים על הרצפה ונזרקים לאשפה

  2. אנחנו דוקא מקבלים אותם בהדרת כבוד, קוראים ולומדים בהם, ואחר כך גונזים. זה דבר נפלא מאוד ואי אפשר להבין איך פעם היו יכולים בלי זה לדעת מה וכיצד למדו בחיידר, זה גם עוזר מאוד לשמירת הקשר עם המחנך ועוד.

  3. לקבל בהדרת כבוד בוודאי. יחד עם זאת אשמח לקבל הדרכה איך להתמודד. אצלנו כמעט כל שבוע צריך להרים מהרצפה את הדפי-קשר וכן ספרי ילדים קלפים פאזלים ודומיהם. ככל שנסביר לילדים שזה קודש ברגע האמת זה הדבר האחרון שעומד להם בראש. וכל פעם אני מתלבט מחדש האם הלימודים והחינוך שהם מקבלים מהספרים ומהמשחקים שווים את הבזיון כשלא תמיד שייך לרדוף אחריהם ולוודא שזה אכן נשמר בכבוד הראוי.