גניזת אנציקלופדיה שיש בה פסוקים

שאלה:

1. האם האנציקלופדיה לבית ישראל טעון גניזה? איך לפעול למעשה במקרה של אנציקלופדיה זו שהינה בעלת 20 כרכים ומספר כה רב של עמודים, שלא ניתן לעבור על הכל?
2. האם המילון העברי-אנגלי של אלקלעי הכולל פסוקים מהתנ"ך בחלק מהערכים (של מילים מסויימות) טעון גניזה?
3. האם (א) אנציקלופדיה חילונית הכתובה בעברית (ב) אנציקלופדיה לועזית טעונות גניזה אם יש בהם כמה ערכים עם ציטוטים/פסוקים מהתנ"ך? ושוב, איך לפעול למעשה, לאור המספר הרב של הכרכים והעמודים, שאינו מאפשר לעבור על הכל?
4. האם ספר שחובר על-ידי גוי בשפה לועזית המכיל כמה פסוקים מהתנ"ך (אך ללא כוונה של קדושה) טעון גניזה?

תשובה:

שלום וברכה

1. אם מצוי שם דברי תורה וקשה לעבור על הכל, אפשר לגנוז הכל. אלא שכיון שאמרו חכמים לא ישפוך אדם מי בורו ואחרים צריכים לו, אני חושב שזו לא הנהגה נכונה לזרוק לגניזה, שימו מודעה קטנה בבית הכנסת ומישהו יבוא לקחת וליהנות מזה.

2. היינו הך.

3. אם זה דבר מצוי כנ"ל 1, אם זה מועט ומסופק מסתבר שאין חיוב.

4. גם ספר שכתב גוי, אם לא כתב לעבודה זרה זה חייב גניזה כמבואר בשו"ת אחיעזר ח"ב סי' מח.

שבת שלום.