חתיכות קטנטנות של רצועות תפילין שנשרו – מותר לזרוק אותן באשפה?

שאלה:

שלום כבוד הרב.

לפעמים כשמניחים תפילין בבוקר, יש כמו חתיכות קטנטנות של רצועות התפילין שנושרות מהרצועות (ואולי גם בתי התפילין עצמם לעיתים רחוקות יותר), בפרט כשהתפילין או הרצועות שלהן חדשות.

מה לעשות עם אותן חתיכות קטנטנות של תפילין?
האם יש להם עדיין דין של "תשמיש של קדושה"?
האם מועיל לשים אותן בשתי שקיות פלסטיק סגורות ואחרי זה לשים אותן באשפה?
או האם מותר לשים את החתיכות הללו ישירות באשפה?

תודה מראש.
כל טוב, שבוע טוב, בשורות טובות, ישועות ונחמות.

תשובה:

שלום וברכה

הגר"ח קנייבסקי הקפיד לגנוז חתיכות אלו, אם זה ניתן לראות אותן בנקל, אז תיקח ותשים בגניזה אבל בלי לחץ ובלי לחשוב אם יש או אין ובודאי שלא לחפש.

ברכה והצלחה.