שבת פסח ושאלות שונות

שאלה:

לכבוד הרבנים שלום יש לי כמה שאלות.
1. האם מותר בשבת לענוד שעון שיש לי עם רצועת מתכת שתוך כדי נתפסות בו שערות מהיד והוא תולש אותן, לי אין שום עניין בתלישת השערות זה פשוט קורה בגלל מבנה הרצועה
2.יש לי משחת טראומיל פתוחה למריחה על שרירים כואבים שכתוב עליה שהיא לא מאושרת לפסח, האם מותר למכור אותה לגוי למרות שהיא פתוחה
3.ויטמינים שהאריזה שלהם פתוחה וכמעט מלאה האם למכור או לזרוק?
4. לאחרונה התגלע סכסוך ביני לבין גרושתי בענין מגורי הילדים, היא מעוניינת שנפגש לבד (כמובן שאשמור על כל כללי היחוד ובמקום ציבורי) על מנת לדבר על הדברים לפני שההליך המשפטי יחל ואלי להגיע להסכמה, האם מותר? אציין שמעבר לילדים אין לי שום עניין בה ובאופן כללי אני מעדיף להימנע מכל מפגש או דיבור עימה אבל כאן יש עניין שנוגע לטובת הילדים

תשובה:

שלום וברכה

1. מותר לענוג את השעון בשבת.

2,3. אפשר למכור לגוי.

4. אם אין ברירה וזה יהיה במקום ציבורי אפשר, אבל עדיף לשכנע אותה שלא להפגש כך ביחידות אלא לעשות עם מגשר.

בשורות טובות.