היסח הדעת בברכות

שאלה:

שלום הרב,
אדם שעובד בחנות ציוד כשכל כמה דקות הוא נצרך לצאת החוצה להוציא/להכניס ציוד, מה עליו לעשות שבימות החמה הוא צריך לשתות הרבה האם על כל יציאה לחזור ולברך?

2.הרב מכיר ספר על הל' ברכות שמתעסק בהגדרות וכו' כמו שיש 'אורחות שבת' על שבת וכדו'?

תשובה:

ככל שיוצאים תחת כיפת השמים זה שינוי מקום, לכן לעשות כלל, כל פעם שגומרים לשתות ועכשיו לא צריך עוד, מברכים ברכה אחרונה, ואם רוצים שוב לשתות, מברכים שוב.

יש ספר שערי הברכה שהוא ספר מצויין על הלכות ברכות.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. אבל אם הוא נצרך לשתות לעיתים תכופות עקב החום, ובעל כורחו הוא נצרך לצאת ולהיכנס כל כמה דקות?
    *ישנו עו דספר כזה על ברכות? תודה!